Spännande kursutbud!

Nu är det dags att söka till höstens kurser, på heltid eller distans, på Röda Korsets folkhögskola. Sista ansökningsdatum är 15 april och du ansöker enklast via skolans hemsida rodakorsetsfolkhogskola.se.

Se till att ansöka i god tid då kurserna är mycket populära!

På Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen studerar du i en trivsam urban miljö med stor öppenhet och en spännande blandning av människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Folkhögskolan har ett internationellt fokus och Röda Korsets grundprinciper ligger till grund för skolans verksamhet. En genomgående röd tråd för skolans kurser är mänskliga rättigheter, demokrati, mångfald, konflikthantering och hållbar utveckling.

Skolan har två distanskurser som går utmärkt att kombinera med arbete eller andra studier; Migration och social hållbarhet (50%) och Agera utan att diskriminera (25%)Våra heltidskurser med internationellt fokus är Genus och mänskliga rättigheterKlimatomställning i teori och praktik och två kurser dokumentärfilmPå folkhögskolan går det också att läsa in gymnasiet och få behörighet till högskola och universitet, gå ett Naturvetenskapligt basår eller studera svenska efter SFI.

Studier på folkhögskola handlar mycket om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på deltagarnas erfarenheter och mål, vilket ger ett studieinnehåll med hög kvalitet och relevans.

Välkommen till Röda Korsets folkhögskola!