Lärare till naturvetenskapligt basår, 100%

Brinner du för globala överlevnadsfrågor? Är du naturvetare med ett stort intresse för omställning till ett hållbart samhälle? Då kan du slå två flugor i en smäll genom att jobba med oss på Röda Korsets folkhögskola. I vår nya kurs Naturvetenskapligt basår kommer deltagarna studera kemi, fysik, biologi och matematik men även arbeta med hållbarhet i praktiskt arbete. I kursen ingår arbete med stadsodling i samverkan med lokala aktörer i Skärholmen och även med andra kurser på skolan.

Hållbarhet är en prioriterad fråga för Svenska Röda Korset. Vårt fokus har dock varit på de sociala frågorna. Vill du hjälpa oss att bredda oss och bli bättre även på ekologisk hållbarhet? Då är du rätt person för det här jobbet! Du kommer att ingå i ett lärarlag med engagerade lärare som ser fram emot att träffa dig!

Röda korsets folkhögskola vilar på Röda korsets grundprinciper vilket innebär att mänskliga rättigheter och allas lika värde genomsyrar skolans alla kurser. Vi vill att du är utbildad lärare och gärna att du har erfarenhet från folkhögskola. Vi tar även emot ansökningar som inte fullt ut lever upp till alla krav i annonsen då vi har möjlighet att kombinera tjänsten på annat sätt. Folkhögskolan ligger i Skärholmen och har 170 deltagare.

 

Formella kvalifikationer

Lärarutbildning

Ämnesutbildning i kemi, fysik och biologi

Minst 2 års erfarenhet från vuxenutbildning

 

Meriterande kvalifikationer

Folkhögskollärarutbildning

Flerspråkighet

Erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden

 

Anställningstid: Tillsvidareanställning (7/8 2017 – 5/6 2018)

Lön: enligt avtal

Sista ansökningsdatum: 7 maj 2017