SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

Studiemotiverande folkhögskolekurs

Vill du komma igång med dina studier igen? Behöver du hjälp att hitta vägen framåt?
Via Arbetsförmedlingen kan du få chansen att gå en Studiemotiverande folkhögskolekurs på Röda Korsets folkhögskola. Kursen är på tre månader och ger dig möjlighet att prova på att studera i en trygg miljö med mycket socialt stöd. Många som har gått den här kursen har efteråt valt att studera vidare på folkhögskola eller någon annan utbildning.

På kursen får du lektioner varje dag, i små grupper med trivsam stämning i en social miljö. All undervisning leds av lärare som bryr sig om dig och din klass. Kursen innehåller bland annat träning i studieteknik, och har fokus på kärnämnena samhällskunskap, engelska, svenska och matematik.

En studiemotiverande kurs på folkhögskola kan få dig att hitta lusten att börja studera, eller att återuppta studier som du tidigare har avbrutit. Målet är att hitta självförtroende och motivation, och skapa en plan för framtiden.

För mer information, kontakta biträdande rektor Ulrika Sandin
ulrika.sandin@redcross.se

Informationsblad för dig som vill gå kursen: Ladda ned pdf

Informationsblad till handläggare på Arbetsförmedlingen: Ladda ned pdf

KURSINFORMATION

Kurstid:
Kursstart 1-26 februari
Kursslut: 30 april – 28 maj

Lektioner:
Mån- torsdag  09.00-14.50
Fredag 09.00-11.30
OBS! Pga. smittläget genomförs kursen på distans tills vidare.

Anmälan och antagning:
Löpande antagning.
Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av att gå SMF på Röda Korsets folkhögskola. Uppge kurs-id: 253135

Kursansvarig:
Ulrika Sandin, biträdande rektor