SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

Studiemotiverande folkhögskolekurs

Vill du komma igång med dina studier igen? Behöver du hjälp att hitta vägen framåt?
Via Arbetsförmedlingen kan du få chansen att gå en Studiemotiverande folkhögskolekurs på Röda Korsets folkhögskola. Kursen är på tre månader och ger dig möjlighet att prova på att studera i en trygg miljö med mycket socialt stöd. Många som har gått den här kursen har efteråt valt att studera vidare på folkhögskola eller någon annan utbildning.

På kursen får du lektioner varje dag, i små grupper med trivsam stämning i en social miljö. All undervisning leds av lärare som bryr sig om dig och din klass. Kursen innehåller bland annat träning i studieteknik, och har fokus på kärnämnena samhällskunskap, engelska, svenska och matematik.

En studiemotiverande kurs på folkhögskola kan få dig att hitta lusten att börja studera, eller att återuppta studier som du tidigare har avbrutit. Målet är att hitta självförtroende och motivation, och skapa en plan för framtiden.

För mer information, kontakta studievägledare Susanna Adler
susanna.adler@redcross.se

Informationsblad för dig som vill gå kursen: SMF – infoblad deltagare RKfhsk ht21

Informationsblad till handläggare på Arbetsförmedlingen: SMF -infoblad handläggare RKfhsk ht21