Gymnasiebehörighet – på distans

allmän behörighet på distans

Allmän kurs på distans är för dig som har ofullständig gymnasieutbildning och av olika skäl vill studera hemifrån. Kursen vänder sig till dig som behöver 1 eller 2 år för bli klar med gymnasiet. Tiden avgörs av dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet. Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier. 

Kursen utgår ifrån temastudier som ger en bred allmänbildning och gör att dina nya och gamla kunskaper sätts i ett sammanhang. Vi fördjupar oss i olika samhällsfrågor och undersöker dessa från ett globalt och lokalt perspektiv, historiska och nutidsaktuella perspektiv. Därutöver studerar du engelska, matematik, naturkunskap, religion samt svenska 1, 2 eller 3 utifrån dina behov och förutsättningar. 

Du studerar hemifrån med hjälp av dator och internet och interagerar med andra deltagare samt lärare genom vår digitala plattform Microsoft Teams. Såväl instruktioner från lärare som dina kunskaper sker huvudsakligen i form av skriftliga instruktioner och inlämningar, vilket kräver goda kunskaper i svenska språket.

Du som tidigare har studerat på gymnasiet motsvarande ett års studier, alternativt ett års arbetslivserfarenhet, kan komplettera dina studier hos oss och uppnå grundläggande behörighet på ett eller två år.

  • Du ska fylla minst 18 år det år kursen börjar.
  • Du ska ha fullföljt grundskolan men ej slutfört gymnasiet d.v.s. saknar grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.
  • Du behöver ha god datorvana och kunna hantera vår lärplattform, lämna in uppgifter digitalt och kommunicera med lärare och kurskamrater utan teknisk support. 
  • Du behöver daglig tillgång till internet och en dator med webbkamera och inbyggd mikrofon, alternativt headset.
  • Kursen kräver god självdisciplin eftersom det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.
  • Goda kunskaper i svenska för att kunna följa kursen då utbildningen bygger på skriftliga instruktioner och uppgifter. 

Undrar du över kursens innehåll kan du kontakta kursansvarig Anna Sandqvist

KURSINFORMATION

Kurstid:
25/8 2021 – 1/6 2022
Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigande.

Anmälan och antagning:
Sista ansökningsdag 15 april 2021, därefter löpande antagning i mån av plats.

Avgift:
Undervisningen är gratis. Du betalar en serviceavgift som är 2000 kr för läsåret. Den täcker försäkring, licenser och visst material. Avgiften faktureras i början av terminen. 

Kursansvarig:
Anna Sandqvist