Hemma i Sverige – Baskurs år 1 (grundnivå)

LÄS MER SVENSKA EFTER SFI!

Hemma i Sverige är en baskurs på grundskolenivå på Röda Korsets folkhögskola i Stockholm. Kursen är för dig som behöver mer övning i vardagssvenska och kunskaper i det svenska samhället.

Du studerar svenska, samhällskunskap, matematik och grundläggande datakunskap. Kursen förbereder dig för vidare studier.

De ämnen som ingår Hemma i Sverige är svenska, samhällskunskap, matematik och grundläggande datakunskap. I kursen ingår även olika typer av studiebesök i Stockholmsområdet för att lära känna det svenska samhället

Undervisningen sker i mindre klasser i en trygg miljö och du studerar både individuellt och i grupp. Du lär dig mycket i samtalet med dina kurskamrater och lärare. Ibland sker undervisningen i temaform tillsammans med andra kurser på skolan.

Efter avslutad kurs förväntas deltagarna kunna:

– uttrycka sig bättre i det svenska språket i både tal och skrift

– läsa och förstå texter av olika slag

– använda datorn som ett hjälpmedel vid studier och kunna söka information

förstå hur det svenska samhället är uppbyggt och vara bekant med aktuella samhällsfrågor

–  förstå matematikspråk

Undrar du över kursens innehåll kan du kontakta kursansvarig Samad Kader
samad.kader@redcross.se

KURSINFORMATION

Kurstid:
24/8 2020- 28/5 2021
Studierna är på heltid och är studiemedelsberättigande.

Materialkostnad:
1000 kr/termin

Anmälan och antagning:
Sista ansökningsdag 15 april.
Du bör ha SFI C eller motsvarande kunskaper i svenska.

Kursansvarig:
Samad Kader