Fixa behörighet till drömutbildningen!

Vill du bli läkare, ingenjör eller på annat sätt arbeta med naturvetenskapliga frågor?
Hos oss fixar du behörigheten att söka dig till din drömutbildning!

Vi passade på att fråga ut vår kursansvarige Daniel Johnson som arbetat med det naturvetenskapliga basåret sedan 2017.

För vem passar det naturvetenskapliga basåret hos oss? 

Det naturvetenskapliga basåret är till för dig som har grundläggande behörighet till högre studier men vill fortsätta fördjupa dig eller byta spår mot en naturvetenskaplig inriktning. Är du dessutom intresserad av hållbar utveckling passar vår kurs dig extra bra!

Vad innebär det att läsa hos oss?

Hos oss på Röda Korsets folkhögskola får du studera alla naturvetenskapliga ämnesområden;  biologi, fysik, kemi och matematik.
Förutom att vi ger våra studenter kunskaper i de respektive disciplinerna har vi ett brett perspektiv där hållbarhet diskuteras ur olika synvinklar.  Vi vill att våra deltagare ska vara så väl förberedda på vidare studier som möjligt, och har därför valt att låta basåret ta tre terminer.

Vad kan jag bli efteråt?

Förutsatt att du sedan tidigare har grundläggande behörighet till högskolan kan du efter avslutad kurs hos oss söka samtliga utbildningar på högskolor och universitet.
Valet är ditt!
Tidigare deltagare har bland annat sökt sig till yrkesutbildningar som läkare, ingenjör eller specialistsjuksköterska.

Ett annat alternativ är teoretiska utbildningar med siktet på forskning. Vill du studera geologiska fenomen och förklara jordens inre krafter  eller universums mysterier är både geovetenskap och kosmologi  tänkbara val.
Vill du lösa framtidens livsmedelsproduktion, folkhälsoproblem eller utmaningar för att uppnå ett hållbart samhälle? Valet är fritt efter studier hos oss.

Sök innan 1 november för att maximera dina chanser att antas.
Välkommen till oss på Röda Korsets folkhögskola!

tobias-weinhold-690890-unsplash

 

Om Daniel:

"Sommaren 2015 avslutade jag min gymnasielärarutbildning med en masterexamen i marinbiologi på Stockholms Universitet genom att utföra fältstudier i Vietnam. Under forskningsvistelsen i Vietnam träffade jag kärleken och bosatte mig i Vietnam i september 2015. I Vietnam har jag arbetat som lärare i engelska på flera olika skolor och privata undervisningsinstitutioner. Jag startade ett eget halvideellt hemskolningsprojekt våren 2016 som hade ca 50 elever varje vecka vid sidan av mina ordinarie engelsklärarjobb. Jag inriktade mig på att arbeta med barn och ungdomar vars föräldrar saknade ekonomiska medel för att kunna erbjuda kommersiell privatundervisning som krävs för att nå målen i engelska då den ordinarie undervisningen ofta är otillräcklig för att öva muntlig förmåga.

Danielrednet.jpg

Daniel Johnson

"Oavsett vilket ämne som studeras är mitt mål alltid att se studenter som individer och försöka ge alla de bästa möjliga förutsättningar att lyckas."

 

Publicerat 191021