Steget in i branschen- Dokumentärfilm

tempostegbild.jpg

Har du redan erfarenhet inom dokumentärfilm eller video och vill ta steget in i branschen?

Det här är en kurs för dig som har grundkunskaper i videoproduktion och dokumenterad kunskap i dokumentärfilmsproduktion. Kursen förbereder dig för att kunna arbeta professionellt och skapa kontaktytor i branschen. Vi arbetar med ett praktiskt förhållningssätt och samarbetar med organisationer och produktionsbolag.

Anmäl dig här!

Kursinnehåll:

Det dokumentära berättandet används idag inom allt ifrån reklamfilm, tv-reportage till biofilm. Du kan stå på flera ben som dokumentärfilmare. De huvudsakliga ämnesområden som ingår i utbildningen är:

Tv-branschen- Lär dig använda det dokumentära berättandet inom olika tv-format. Serier, det dokumentära reportaget och ”film for social change”.

Uppdragsfilm- Lär dig förstå och översätta en uppdragsgivares behov till film. Samarbeta med produktionsbolag, organisationer och utbildningsinstanser.

Oberoende filmare- Du jobbar under hela terminen med din egen projektidé som skall sjösättas efter kursens slut. Projektering, finansiering och distribution.

 

Vision och mål                    

Du har vid kursens slut påbörjat en större projektidé, och du känner dig tryggare i din roll som yrkesverksam filmare och/eller producent.

Du bekantar dig med hur en samarbetar med andra yrkesverksamma inom produktion och den professionella tekniken. Kursen samarbetar med skolans andra utbildningar och ger dig inblick i frågor som asylprocess, migration, mänskliga rättigheter och hållbart ledarskap.

 

Kurskostnad:
Du betalar en materialkostnad på 1000 kronor/termin. Kostnader för kurslitteratur och studiebesök tillkommer. Du behöver tillgång till egen kamera och redigeringsdator.

Kursledare: Lollo Jarnebrink
Lollo har mer än 20 års erfarenhet som tv-producent, projektledare, filmare och dramaturg och har arbetat bland annat på Svt, Tv4, UR och Svenska Röda Korset.

 

Kurstid:
Studierna är på heltid, en termin, och är studiemedelsberättigande.
Anmälan och antagning:
Grundkunskap i kamerateknik, redigering och dokumentärt berättande. Folkhögskola, fristående kurser eller egen erfarenhet. Ett arbetsprov i form av film eller klipp ska skickas till desire.dannberg@redcross.se

 

Du kan anmäla intresse för kursstart i augusti 2018 eller janari 2019!

Fler frågor? Kontakta oss:

Anmäl dig här