”Gå kursen! Du kommer inte att ångra dig.”

Hallå där, Rebecca Reshdouni, som gått kursen Asyl och migration i praktiken hösten 2016.

rebecca1

Vad ska du göra nu?
Under hösten 2015 startade jag och min barndomsvän Damian Ardestani hjälporganisationen I AM YOU för att koordinera volontärinsatser till Grekland dit hundratusentals människor flydde från krig och förföljelse. Vi har nu varit aktiva i drygt ett år och växer starkare hela tiden med över 500 volontärer än så länge! Så nu kommer jag att fortsätta mitt arbete med att bl.a. föreläsa och sprida budskapet om organisationen och vad I AM YOU står för; att vi alla är samma oavsett lott i livet.

Varför valde du att gå på Röda Korsets folkhögskola?
Jag fick oerhört mycket praktiskt erfarenhet av att jobba på fältet i Grekland under åtta månader men kände att jag behövde balansera min kunskap med teori, t.ex. lära mig mer om alla lagar och förordningar både internationella och svenska. Jag hittade Röda Korsets folkhögskola och denna kurs och kände direkt att det klickade och jag är så tacksam idag för att jag fick gå den. Jag har inte bara lärt mig mycket på kursen utan älskat att gå på skolan som har fantastisk energi med riktig familjekänsla!

Vad är ditt bästa minne från kursen på Röda Korsets folkhögskola?
Svårt att välja ett minne bara men jag har verkligen älskat den praktiska delen av kursen. Vi har fått göra och leva det vi har läst och det händer sällan eller aldrig på utbildningar, inte på några institutioner jag har studerat på iallafall. Min klass också – det måste jag få med! Vilken fantastisk grupp människor, alla med hjärtat på rätt plats.

Vad tar du med dig från kursen på Röda Korsets folkhögskola?
Jag trodde att jag var totalt fördomsfri innan jag började läsa kursen men vi arbetade i princip dagligen med att utmana våra egna föreställningar om världen och våra medmänniskor och mitt sinne har öppnats på så många sätt. Det har varit så otroligt värdefullt och något jag kommer att bära med mig för resten av livet.

Har du något tips till någon som funderar kursen Asyl och migration i praktiken?
Mitt tips är – Gå kursen! Du kommer inte att ångra dig. Du får kunskap för livet, ett bredare perspektiv om mänskliga rättigheter och ett grymt nätverk av organisationer och privatpersoner som kämpar för allas lika värde, så att du får stöd i ditt egna arbete sen.

Vad gör du om tio år?
Om 10 år har vår organisation I AM YOU vuxit till den ledande organisationen som mobiliserar volontärer till olika konflikt och katastrofområden i världen.