6 snabba frågor till tidigare deltagare

” Vi fick lära oss att tro på oss själva.”

miriam2

Miriam Sternfeldt, 25 år, tidigare deltagare på Sikta mot högskolan

Vad gör du idag?
Jag studerar på Europaprogrammet med inriktning mot statsvetenskap.

Varför valde du att gå på Röda Korsets folkhögskola?
Jag har alltid haft ett stort och brinnande intresse för vår omvärld och alltid haft en positiv inställning till Röda Korset som organisation. Jag ville ha en kunskapsbank och de verktyg jag behövde för att kunna studera vidare på högskola/universitet och att få gå på en skola som tillämpar Röda Korsets grundprinciper tilltalade mig.

Vad är ditt bästa minne från året på Röda Korsets folkhögskola?
Jag har så många härliga minnen men om jag ska välja några så fick jag upp ögonen för vikten av kontaktnät. Genom lärares och deltagares kontakter kunde vi få ta del av otroligt givande föreläsningar och få möjligheter att besöka olika organisationer och institutioner. Sedan var luciatåget förmodligen det roligaste och finaste luciaframträdande jag sett på mycket länge…

Vad har du med dig från ditt år på Röda Korsets folkhögskola?
Att genom hårt arbete och uthållighet kommer man väldigt långt. Vi fick lära oss att tro på oss själva. Jag tar även med mig att det är OK att misslyckas och resa sig upp och försöka igen. Här får man växa in i en roll och sikta så högt man vill och vågar.

Har du något tips till någon som funderar på att läsa ett år på folkhögskola?
Våga testa och ta del av den kunskap som skolan kan erbjuda dig. Känn absolut inte att du ska vara fulländad eller ha färdiga egenskaper utan skolan erbjuder en trygg miljö med härliga människor som ser positivt på personlig utveckling samtidigt som man får stöd och hjälp med studierna.

Jag personligen gick igenom en mognadsprocess som var både sund och nyttig på många plan, inte minst för mitt självförtroende.

Vad gör du om tio år?
Om tio år är jag 35 (hjälp!) och jag ska ärligt säga att det viktigaste för mig inte är att klättra högst på olika karriärstegar utan det är att bli placerad där jag behövs och kan vara till mest nytta. Jag vill arbeta för människor i utsatta situationer, vara brobyggare i konfliktdrabbade områden och medla där det inte finns en fungerande dialog. En dröm hade helt klart varit att kunna titulera mig som diplomat/fredsmäklare med statsvetenskap i grunden.

Tack Miriam!