Hälsning från Kenya!

Olivia på kursen Uppdrag Världen skickar en hälsning från kursens första dagar i Kenya:

Hej!

Här kommer en hälsning från ena halvan av UV-klassen som just nu befinner sig i Nairobi, jag som skriver heter Olivia. Tidigt måndag morgon lyfte planet från Arlanda och resan mot Kenya tog vid. Sjutton långa och turbulenta timmar senare möttes vi av glada men minst lika trötta klasskompisar på vårt hostel i utkanten av Nairobi. Tisdagen gick mest åt att landa, se sig om och skaffa kenyanska sim-kort till allesammans, vilket visade sig inte vara den allra enklaste uppgift. Tålamod är min första lärdom under resan, här tar det mesta lite längre tid. Vi övar oss att lunka fram längs vägen, förstå att tre minuter betyder tre kvart och att vänta, vänta och vänta på maten med ett leende fastän den tomma magen tjuter efter mat.

Idag besökte vi Karen Blixen Museet. En kortfattad version av besöket skulle kunna vara; Dansk kulturintresserad överklasskvinna flyttar till Kenya, odlar kaffe på sina 600 hektar mark, målar tavlor, skjuter lejon och skriver boken ”Mitt Afrika”. Vi passade även på att besöka Kazuri då vi ändå var i närheten. Det är en smyckesfabrik där kvinnorna tillverkar smyckena medan männen sköter ugnarna och pratar med oss besökare. Vi gick en tur och fick se hur hela processen gick till från lera till färdiga smycken och dessutom hann en prata litegrann med kvinnorna som arbetade där. Det är en stor anläggning och tanken är att låta ensamstående kvinnor komma i arbete samtidigt som de får tillgång till sjukvård och skolgång för deras barn.

Det var kort om de första dagarna här, Kwaheri!

10520322_1524851487775526_199495621_n